• Gratis levering in Nederland v.a. € 100,-*
  • Alle schoolboeken per stuk leverbaar
  • Voor school en thuis

Techniek en Wetenschap box

Het lespakket Techniek & Wetenschap, Doorlopende technieklijn voor de hele basisschool helpt u om techniek en wetenschap een plaats te geven binnen uw onderwijsprogramma. De kinderen komen aan de hand van de materialen en opdrachten van dit pakket in aanraking met verschillende technische onderwerpen. Het aanbod is bestemd voor kinderen uit alle groepen van de basisschool, en biedt de mogelijkheid tot differentiatie op meerdere niveaus.

Bij het lesaanbod van de methode Techniek & Wetenschap, Doorlopende technieklijn voor de hele basisschool is er bij de onderwerpen die aan de orde komen, voortdurend sprake van een koppeling naar de herkenbare dagelijkse praktijk. Kinderen gaan zelf op zoek naar aanvullende informatie en gaan zij experimenteren en praktijkervaring opdoen aan de hand van activiteiten met concrete materialen.

Met deze techniek box heeft u alle techniekmaterialen op school waar alle kinderen mee gaan werken, de reguliere kinderen en de (hoog)begaafde kinderen. In de begeleidingsmap staat beschreven hoe u de materialen in kunt zetten voor alle kinderen.

De box is compleet. Er zijn speciale opdrachtkaarten ontwikkeld die de kinderen laten werken volgens de principes van het planmatig werken: denken, tekenen, maken en controleren. Het zijn ontwerpend leren opdrachten waaraan kinderen redelijk zelfstandig kunnen werken. De opdrachtkaarten bestaan uit inzicht-, kennis-, opzoek- en open ontwerpvragen.

De nadruk van de opdrachten uit de box Techniek & Wetenschap ligt op ontwerpend leren. Kinderen gaan leren om zelf een ontwerp of model te maken, dat voldoet aan de door henzelf gestelde criteria. Bij elke techniekset in de box Techniek & Wetenschap zitten overzichtelijke opdrachtkaarten met de meest essentiële opdrachten.   Nadat een opdrachtkaart ontwerpend leren is uitgevoerd, vindt er een terugkoppeling plaats in de vorm van een spreekbeurt of een werkstuk.

Toegevoegd aan winkelmand.