Bekius trakteert!

Bekius trakteert!

Ook wij vieren Sinterklaas! Bij besteding vanaf 50 euro ontvangt u tijdelijk geheel gratis een Rush Hour Pocket cadeau. OP = OP

Bekijk nu »
  • Gratis levering in Nederland v.a. € 50,-*
  • Alle schoolboeken per stuk leverbaar
  • Voor school en thuis

Mus en Fret

Je bent op je creatiefst wanneer je 5 jaar bent. Zonder creatieve uitdaging is die natuurlijke creativiteit gehalveerd als je 8 bent. Creativiteit is niet simpelweg wat knutselen, maar hét middel om je innovatieve bron aan mogelijkheden en oplossingen aan te boren.

Vanuit dit gegeven is het Mus en Fret lespakket ontwikkeld, gebaseerd op de meervoudige intelligenties van Howard Gardner. Tevens is het Mus en Fret lespakket een signaleringsinstrument voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

Om aan de diversiteit in leerstijlen van kinderen tegemoet te komen, zijn kunst en creativiteit in de klas een onmisbaar onderdeel. Het Mus en Fret lespakket zit boordevol kunstzinnige inspiratie, wetenschappelijk experiment en filosofie. Het is een inspirerend, verrijkend bronnenboek voor peuters en kleuters dat schoolbreed kan worden ingezet.

Het lespakket bestaat uit 14 themabladen. De vrienden Mus en Fret gaan op ontdekkingsreis door deze thema's aan de hand van een bijbehorend verhaal op muziek. Ieder thema bevat naast filosofische vraagstukken ook kunstzinnige en wetenschappelijke opdrachten: de zogenaamde lessuggesties.

Deze lessuggesties zijn zodanig opgebouwd, dat ze de talentontwikkeling van kinderen bevorderen. Het kind kan inzichten opdoen over zichzelf, de wereld en de techniek. Op deze manier wordt het uitgedaagd om zijn/haar talent te ontdekken, exploreren en ontwikkelen.

Het lespakket is tevens een laagdrempelig signaleringsintrument voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Verdeeld over de themabladen is bij diverse lessuggesties een signaleringsmoment opgenomen. Het lespakket bevat een extra blad waarin bij elk van deze signaleringsmomenten een korte toelichting is beschreven. Zo is een korte karakterschets van de pientere peuter en/of kiene kleuter ontstaan, wat het gemakkelijker maakt om kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong optimaal te ondersteunen.

Het Mus en Fret lespakket is ontwikkeld voor het nieuwe onderwijs, waarin kinderen worden uitgenodigd hun talenten te ontdekken, hun creatief denkvermogen aan te spreken en hun persoonlijke kracht te ontwikkelen.

Mus en Fret
Vorige1Volgende