• Gratis levering in Nederland v.a. € 50,-*
  • Alle schoolboeken per stuk leverbaar
  • Voor school en thuis

VillA Verdieping

VillA Verdieping: doe meer met een VillA Alfabetboek

VillA Verdieping – didactisch materiaal bij de VillA Alfabet boeken

Het didactisch materiaal bij VillA Alfabet heet VillA Verdieping. Elke kleur (Oranje groep 3 en 4, Groen groep 5 en 6, Rood groep 7 en 8) kent een basisdeel. Bij elk boek uit VillA Alfabet hoort een VillA Verdieping katern.

Een VillA Alfabet boek kan zonder VillA Verdieping gebruikt worden. De opbrengst van het lezen wordt echter veel groter als u het VillA Verdieping katern gebruikt.

De basisdelen gaan in op de achtergronden, verantwoording, doelstellingen en gebruik van de VillA Alfabet boeken en de VillA Verdieping katerns. In het basisdeel vindt u ook algemene kopieerbladen (o.a. Boekprofiel, Woordenspiegel, Taalspiegel, Genrepictogrammen, Voorblad voor een verzamelmapje) om te gebruiken bij andere dan VillA Alfabet boeken.

De katerns bevatten de boekspecifieke materialen voor de leerkracht met concrete aanwijzingen en suggesties om met kinderen te praten over vele aspecten in de VillA Alfabet boeken.
Daarnaast bevatten de katerns boekspecifieke kopieerbladen voor de leerlingen. Kopieerbladen die hen helpen ervaringen, waarderingen, inhouden van de gelezen boeken vast te leggen.